Rouwen in Broederschap (voor mannen)

Ha broeder,
Draag jij een verlies in je hart mee, dat je nog niet verwerkt hebt?
Houd jij je hart (deels) gesloten omdat het te pijnlijk voor je is om het te openen?
Stroomt de vurige liefde van je hart niet volledig?
Voel je je eenzaam in het dragen van je verdriet?

Leven brengt verlies met zich mee. Of we nou willen of niet, het is onvermijdelijk. Rouwen is het laten gaan van dat wat we liefhebben: een droom, een geliefde, een kind, een ouder, een vriend, gezondheid, je kindertijd, vervullend werk, een levensfase.

Rouwen is een uiting van liefde. Het helpt om het hart weer te openen voor het leven dat voor ons ligt. En toch zijn er heel veel mannen die niet geleerd hebben om te rouwen. Verdriet uiten zou niet mannelijk zijn, helemaal niet naar andere mannen toe. Om deze reden dragen veel mannen hun pijn in eenzaamheid met zich mee. Nooit helemaal in staat om hun hart helemaal te openen voor het vuur van hun eigen liefde.

In deze Movement Medicine workshop rouwen we in broederschap, gedragen door de spirit van de dans. We steunen elkaar, zodat iedere man de pijn in zijn hart kan voelen en uiten, als hij dat wil. Dit is een bijzonder krachtig ritueel, met als intentie dat iedere man op aarde zijn krachtige en raakbare hart hervindt, waardoor hij vrij en authentiek in al zijn relaties kan zijn.

Klein of groot verlies, recent of van al lang geleden? Bring it on! 

In 2019 wordt dit ritueel twee keer georganiseerd: 14 september in Utrecht en 8 december in Utrecht